12 Beste kruiden om vis en zeevruchten op smaak te brengen

Vis kan op vele manieren beschreven worden-van zoet en delicaat tot sterk of modderig- hoe dan ook, vis en zeevruchten zijn allesbehalve saai als je er smaak aan geeft met een of meer van deze 12 heerlijke kruiden.

Elk van deze smaken kan, alleen of in combinatie gebruikt, de delicate natuurlijke smaak van vis of zeevruchten versterken.

Basilicum

Basilicum is perfect voor vis. Probeer zeker verschillende soorten basilicum, want de smaak verschilt van soort tot soort-zoete basilicum, heilige basilicum, en Thaise basilicum.

Laurierblad

Laurierbladeren zijn een lid van de laurierfamilie. Zijn unieke geur past perfect bij delicaat smakende vis, zoals kabeljauw of tilapia. Laurierbladeren kunnen ook gebruikt worden om chowders en vissoepen op smaak te brengen. Je kunt niet fout gaan met deze combinatie.

Bieslook

Bieslook kan gebruikt worden in marinades en sauzen, toegevoegd worden aan samengestelde boters, of tijdens het koken over de bovenkant van witte vis gestrooid worden. Het geeft zowel een vleugje scherpe smaak als ook kleur aan je zeevruchtenschotels.

Dille

Dille biedt het meest basale kruidenpaar voor vis en zeevruchten. Dille is vooral goed om delicate pit toe te voegen in veel vis- en zeevruchtenrecepten.

Citroenmelisse

Citroenmelisse is een woekerend kruid dat een zachte citroenachtige smaak heeft die precies het juiste is om een visgerecht op te peppen. Je kunt het gebruiken voor elk van de honderden recepten die citroenaroma kunnen vragen. Je kunt het over bereide vis strooien als een kleurige garnering die ook smaak toevoegt.

Tip: Kruiden kopen

Marjolein

Zoet en hartig, marjolein is als een mildere, minder agressieve vorm van oregano. Het is een kruid uit de muntfamilie. Velen zeggen dat het een lichte smaak van citrus en zoete den heeft. Het groeit in het wild in mediterrane landen als Cyprus, Turkije en Griekenland.

Munt

Alleen al een vleugje munt zal elk visrecept echt verbeteren. Munt snijdt effectief door rijke smaken heen om een lekker pittig accent aan elk zeevoedsel te geven. Het moet echter voorzichtig gebruikt worden, anders kan het het recept overstemmen.

Peterselie

Peterselie is een sappig, groen smakend kruid dat de delicate smaken van vis en zeevruchten heel goed ondersteunt. Peterselie is ook gemakkelijk binnenshuis te kweken, zodat je de hele winter verse peterselie bij de hand kunt hebben om visgerechten op te fleuren.

Dragon

Dragon is een hoofdbestanddeel in de Franse keuken, en veel Nederlanders ontdekken nu hoe heerlijk dit kruid is. Het geeft een lichte, delicate smaak aan visgerechten.

Tijm

Tijm is perfect voor vis en zeevruchten. Ga lighthandig te werk met de tijm. Naarmate het kookt, wordt de smaak intenser.

Uitgelicht: Online Viskruiden Kopen | Natuurlijke Kruiden voor Visgerechten

Rozemarijn

Mooi en geurig, rozemarijn is een heerlijk kruid voor vis en zeevruchten, en het is veelzijdig. Het kan vers of droog gebruikt worden, maar verse rozemarijn heeft wat meer citrussmaak. Enkele recepten waarin rozemarijn gebruikt wordt zijn:

Salie smaakt geweldig bij vis, en geeft een aromatische, aardse smaak. Ga licht te werk bij het kruiden met salie, want het kan overheersen. Koken of invriezen verhoogt de intensiteit van dit kruid.